HTML

BalBal - meglepő és mulatságos á lá 2010

Meglepő és mulatságos mindennapok :D Írjunk blogot, mert ez MENŐ! :D

Friss topikok

Magyar Koalíció Pártja siker, Most-Híd katasztrofális vereség

2009.11.15. 13:01 balbal

 

 

Tegnap tartották Szlovákiában a megyei választásokat, amely immár a sokadik választás volt idén Szlovákiában: volt idén köztársasági elnökválasztás két fordulóban, EP-választás egy fordulóban, meg most a megyei választások, néhány helyen második fordulóval. Ráadásul jövő tavasszal kerül sor a parlamenti választásokra.

Szlovákia közigazgatási rendszeréről annyit kell tudni, hogy két dolog érvényesül az 1920 óta állandóan változó közigazgatási felosztásban: 1. a nacionalizmus, vagyis sehol se kerüljenek a magyarok többségbe, se járási, se megyei, se regionális szinten (jelenleg csak két közigazgatási egységben, 2 járásban (nagysága durva hasonlítással kb. mint Magyarországon a kistérség) vannak a magyarok többségben, a többit úgy hozták létre, hogy még véletlenül se legyenek többségben, ezt pedig szép észak-déli irányban elnyújtott járásokkal sikerült megvalósítani. A 2. elv pedig, hogy semmiben sem emlékeztessen az ezeréves magyar "elnyomás" közigazgatására.

A 8 megyében (kraj) ez alapján már teljesen kizárt, hogy magyar többség legyen.

De mégis hihetetlenül fontos volt a mostani választás a magyarok számára. Néhány hónappal ezelőtt a jelenlegi MKP vezetéssel elégedetlenkedők egyszer csak fogták magukat és kiszálltak, élükön Bugár Bélával, aki 1998-2006 között meghatározó alakja volt az MKP-t is tartalmazó szlovák koalíciós kormánynak. A "szakadárok" (alig vannak pár százan, az MKP többezres taglétszámához képest) létrehozták a MOST-HÍD pártot (a most szlovákul hidat jelent), mondván egy olyan pártot hoznak létre, amely összeköti a szlovákokat és a magyarokat, szemben az etnikai alapú MKP-val és a többi szlovák párttal, amelyek csak elválasztják őket. Na a nagy összekötésből az lett, hogy a párt 99%-ában magyar tagokkal rendelkezik, és sok szavazatra a szlovákok közül sem számíthat.

Az utóbbi pár hónapban azonban megmutatkoztak a MOST-HÍD valódi értékei:

1. az asszimiláció elősegítése, a magyarság fennmaradása szempontjából fontos kérdések teljes feladása;

2. az üzleti haszonszerzés, ugyanis a szakadárok vezették a 2006-os MKP-elnökségváltás előtt a pártot többnyire, így azóta nem nagyon csúsztathattak sok zsét a zsebükbe, ezért megalapították ezt az Asszimilációs Pártot, amit nagyon sok milliárdos szlovák üzletember támogatott az utóbbi időben.

3. a szlovákiai magyarság egységének felbomlasztása, az egymás ellen fordítás (végülis Magyarországon is olyan jó hatásai lettek ennek...), vagyis a híd-szerep, az összekötés helyett, az elválasztás

Tegnap eljött az igazság napja, a megyei választások napja, és egyszerre lett igazságosztó és elkeserítő: az MKP, illetve a magyarok eddig összesen 58 megyei képviselővel rendelkeztek Szlovákiában. A tegnapi választások után 40 MKP-s, és 2 (kettő) Most-Híd-as magyar képviselőt választottak be a megyei testületekbe. Egyrészt a Most-Híd katasztrofális vereséget szenvedett, másrészt pedig teljesen feleslegesen mandátumhoz nem vezető szavazatok százait, ezreit vette el az MKP-tól. (Azt is hozzá kell tenni, hogy nagyon sok helyen a szlovák pártok, félretéve jobb- és baloldali, kormánypárti-ellenzéki viszályukat, választási koalícióban indultak, hogy így csökkentsék a magyarok szerepét, arányát. Éppen ezért fontos lett volna, ha egy kis elégedetlenkedő csoport nem kezdi el megosztani a magyarokat...)

"Hála" az asszimilációt támogató és magyarságot megosztani akaró pártnak a magyaroknak mostantól sokkal kisebb lesz az érdekérvényesítési képességük megyei szinten. Ez még hatalmas katasztrófa nem is lenne, de sajnos ez előrevetíti a jövő évi parlamenti választások hasonlóan borzasztó eredményeit, amik viszont hatalmas hátránnyal lehetnek a magyarok érdekérvényesítésének, legrosszabb esetben akár egyik párt sem kerül be a szlovák parlamentbe, akkor pedig 4 nagyon-nagyon sötét év vár a magyarokra Szlovákiában. Még a mostaninál is sötétebb. Úgyhogy az a Most-Híd kiírhatja jövőre a plakátjaira: IGEN, MEGCSINÁLTUK, vagy ehelyett inkább ezt: IGEN, ELQRTUK...

Reméljük, hogy az Asszimilációs Párt hamar levonja a következtetéseket, és mielőbb feloszlatja magát, és eltünteti a nyomait Szlovákia politikai térképéről... De Bugár Béla pénzéhségéből sajnos semmi jóra nem számíthatunk...

Mindenesetre GRATULÁLUNK a magyar érdekeket EGYEDÜLIKÉNT képviselő MKP-nak a sikerhez!

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia választások magyarok mkp bugár béla felvidék csáky pál magyar koalíció pártja most híd

A bejegyzés trackback címe:

https://balbal.blog.hu/api/trackback/id/tr431526554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása