HTML

BalBal - meglepő és mulatságos á lá 2010

Meglepő és mulatságos mindennapok :D Írjunk blogot, mert ez MENŐ! :D

Friss topikok

Olvasósarok - Monaldi & Sorti - IMPRIMATUR

2009.10.24. 12:29 balbal

Bár van igazság abban a mondásban, hogy egy könyvet ne a borítójáról ítéljünk meg, valljuk be: a fogyasztói társadalom mai világában nagyon is fontos egy termék külseje, figyelemfelhívó ereje.

Ezt természetesen nagyon tágan kell értelmezni, és nem csili-vili díszes dolgot kell érteni rajta, mert nagyon sok olyan helyzet van, amikor a nemes egyszerűségnek, a letisztultságnak van figyelemfelkeltő ereje. (lásd pl. Enya sikere)

Idén már kétszer is jártam úgy, hogy teljesen más dolog miatt indultam el egy könyvesboltba, és mindkét esetben megláttam egy-egy könyvet (a borítóját!), ami hivalkodott, hogy OLVASS EL! Az egyik ilyen könyv Ljudmila Ulickaja - Daniel Stein, a tolmács című regénye volt. Tegnapelőtt pedig a kezembe akadt az egyik könyvesboltban Rita Monaldi és Francesco Sorti (ők egyébként egy házaspár) "Imprimatur" című műve. A borítója lenyűgöző, ezt le kell szögezni.

A hátsó borítón természetesen fantasztikus marketing-szövegek olvashatók, miszerint még Umberto Eco-t is felülmúlja, a műfaj legjobbja, átírja a XVII. század történelmét, a Vatikán is betiltatta, stb. Természetesen ezek közül a legkapósabb marketing-duma a "Vatikán betiltatta", ez ugye a Dan Brown által írt - amúgy kriminek nagyon izgalmas, érdekfeszítő, de szotirját tekintve tipikusan amerikai (hoolywoodi) agyament baromság - történetekre próbál építgetni, meg arra, hogy manapság menő dolog fikázni a katolikus egyházat, legfőképpen a Vatikánt, így minden amit betilt, az tuti marha jó és most valami olyan hatalmas igazságot tudhatsz meg, ha megveszed és elolvasod a könyvet, amit nem akartak, hogy elolvass. Blablabla. A pogányok és az ateisták erre a dumára ugranak. De ugye ők kisebbségben vannak, szóval ez mégsem lehet elég, ahhoz, hogy egy könyvet manapság el lehessen adni.

No, mivel rám ezek a marketing dumák nem nagyon szoktak hatni, de ezektől elvonatkoztatva a fülszövegen a könyv története elég izgalmasnak hangzott, elkezdtem beleolvasni, és mivel nem tudtam letenni, gyorsan megvettem. Most elkezdem olvasni , de a sok tanulnivaló meg intéznivaló meg "társadalmi esemény" mellett nem tudom meddig jutok. Kíváncsivá tett a könyv (amely egy hér kötetesre tervezett sorozat első kötete), és majd megírom az érzésemet, véleményeimet a könyvről. Van egy érzésem, hogy vagy imádni fogom, vagy utálni. Majd eldől. További értesítésig álljon itt a fülszöveg:

---------------------------------

A SOROZAT:

A hét kötetesre tervezett sorozat címei összeolvasva egy latin nyelvű mondatot alkotnak: Imprimatur secretum, veritas mysterium, unicum... A két utolsó könyv címét a szerzők teljes titokban tartják, és rajongóik egyik kedvenc szórakozásává vált világszerte, hogy megpróbálják kitalálni, mi lehet a két utolsó szó.

A könyvsorozat meglepő adalékokkal szolgál a pápák és az uralkodói családok kapcsolatairól és a 17-18. századi történeti események hátterében megbúvó, titokzatos összeesküvésekről. Európa történelmének egy eddig ismeretlen oldala tárul fel az olvasók előtt, ami minden eddiginél sötétebb képet fest az egyház politikai kapcsolatairól.

IMPRIMATUR

Róma, 1683. szeptember 11. A város lakói aggódva várják a híreket Bécs felől, ahol a török seregek a katolikus világ utolsó fellegvárát ostromolják. eközben egy római fogadóban gyanús körülmények között meghal egy férfi, és a vendégeket pestisjárvány veszélye miatt karanténba zárják. Vesztegzár alá kerül Melani apát is, a Napkirály titkosügynöke, aki elhatározza, hogy utánajár, mi áll a titokzatos haláleset hátterében. Végeláthatatlan bolyongásba kezd a Róma alatt megbúvó föld alatti járatokban, és közben olyan rejtélyek nyomára akad, amelyek nem csupán az ott lakók, de egész Európa sorsát meghatározhatják. Az Imprimaturt Olaszországban a Vatikán nyomására betiltatták, miután rádöbbentek, hogy olyan titkokat tár fel, amyelek újraírják a 17. század Európájának történelmét. Ez amesterien megírt thriller eddig 45 országban jelent meg és több millió példány fogyott belőle világszerte.
 

4 komment

Címkék: imprimatur olvasósarok

A bejegyzés trackback címe:

https://balbal.blog.hu/api/trackback/id/tr381471545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Pármezán 2009.10.26. 08:59:47

A mai "Könyvajánló", talán a Bookline.hu oldalról?
Itt hallva:
Tags, Google falle: " MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, "

+ ez a "mottó" mára?
www.168ora.hu/bluzone/aforizmak-ugyanarrol-39097.html

Don Pármezán 2009.10.26. 09:02:15

http://bookline.hu/news/news!execute.action?id=2702

Don Pármezán 2009.10.26. 09:04:25

http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=82697&type=22&_v=Monaldi_Rita_Sorti_Francesco_Imprimatur

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2009.11.17. 08:56:24

http://bookline.hu/product/home!execute.action;jsessionid=WR8psRMBUoxyzPMslNk6jw**?id=82698&type=22&_v=Monaldi_Rita_Sorti_Francesco_Secretum
"Csé" magint "ide nyúlt" ezekhez a Vatikán által tiltott könyvekhez! "Pandúrova" "Sátánovka" is akar lenni talán? ;-) ;-P
A mai "Könyvajánló", talán a Bookline.hu oldalról?
Itt hallva:
Tags, Google falle: " MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, "
süti beállítások módosítása