HTML

BalBal - meglepő és mulatságos á lá 2010

Meglepő és mulatságos mindennapok :D Írjunk blogot, mert ez MENŐ! :D

Friss topikok

Spanyolul kellene tanulni...

2010.01.30. 11:56 balbal

Lassan több mint 1,5 éve nem tanultam spanyolul ami súlyos hiba, mert így vészesen elveszik az agyamból ennek a gyönyörű nyelvnek a szókészlete és nyelvtana (El subjuntivo para siempre, ugyebár :D). És mivel az angollal szemben nem árad mindenhonnan spanyol zene, spanyol film, spanyol CNN, spanyol tv, stb, így még a passzív nyelvhasználati szintentartás sem lehetséges, úgyhogy azt hiszem elő kéne venni a spanyol könyveket és ismételni. Olvastam, hogy a PONS (Klett Kiadó) nemrég adott ki egy Spanyol nyelvtan 3 lépésben vagy valami hasonló című könyvet, és egész pofásnak tűnik, főleg (de nem kizárólagosan) újrakezdőknek találták ki. Ha valaki próbálkozott már vele, ossza meg "élményeit". :-)

Mondjuk kérdéses, hogy idő szempontjából hova fog beférni ez az újdonsült vágy, mert hát így is 6 gyakorlat, 7 előadás csak jogon, emelett még 6 tárgy nemzetközin (amik nagy részére be se tudok járni, mert ütközik jogos órákkal, bár annyira nem is bánom), szóval nagy esélyt nem látok rá, de nem kellene elvetni a próbálkozást. Lektorátusi nyelvi órával rá tudnám venni magamat, hogy tanuljak, de ahhoz már lusta vagyok, hogy még 4 óra lektorátusi nyelvórát is beszenvedjek az órarendembe. :D

Na azért kívánjatok sok sikert. :D

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem spanyol

A bejegyzés trackback címe:

https://balbal.blog.hu/api/trackback/id/tr951714429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása