HTML

BalBal - meglepő és mulatságos á lá 2010

Meglepő és mulatságos mindennapok :D Írjunk blogot, mert ez MENŐ! :D

Friss topikok

The Very Best Of Enya (2009) (CD+DVD)

2009.11.22. 16:50 balbal

Pénteken jelent meg Magyarországon Enya legújabb válogatása, THE VERY BEST OF ENYA címmel, amely két kiadásban is a boltok polcaira került: egy egy CD-s, és egy CD+DVD-s kiszerelésben, aminek az az érdekessége, hogy a két kiadvány CD-jeinek dallistája jó néhány számban különbözik.

Alapvetően nem szeretem a válogatásalbumokat, mert mindig kimarad jó néhány kedvenc szám, hiszen válogatást összerakni elég szubjektív dolog. Ezt Enyáék is tudhatták, mert nem bízták a véletlenre: fantasztikus kiadással kárpótoltak. A CD+DVD kiadás egy kemény borítójú kis könyvecske, (tökre hasonlít Müller Péter Szeretetkönyvére), benne a CD és a DVD mellett Enya élettörténete, és sok gyönyörű kép Enya több mint két évtizedes karrierjéből.

Enya már két válogatást is kiadott, az 1 CD-s "Paint The Sky With Stars" címűt a kilencvenes évek végén, valamint az "A Day Without Rain" album sikere után az "Only Time: The Collection" 4 CD-s válogatást. Azóta azonban megjelent két csodálatos új album, a 2005-ös Amarantine és a 2008-as And Winter Came...

Hogy 2009 se múljon el Enya nélkül (ha már 2000 és 2005 között elég ínséges időszak volt az Enya-rajongóknak), kiadták ezt a The Very Best Of kiadványt. Elsősorban az Enyával ismerkedőknek ad egy képet, elsősorban az utóbbi albumokra koncentrálva. A Paint The Sky With Stars válogatás előtti albumokról csak néhány fontosabb dal van jelen (Orinoco Flow, Watermark, Carribean Blue), a válogatás az A Day Without Rain-re, az Amarantine-re és az And Winter Came-re koncentrál. De végre itt van a May It Be, és az Aníron is. Utóbbi megszabadítva A gyűrűk ura zenei témájától, 100% Enya hangzásban, először hallható így, pedig már lassan 10 éve volt A gyűrű szövetségének bemutatója. Hejj, gyorsan telik az idő.

A DVD-n 13 klip van, 8 db a Paint With The Sky With Stars-ig bezárólag, 5 db pedig ennek az évtizednek a terméke (Only Time, Wild Child, Amarantine, It's In The Rain, Trains and Winter Rains). Sajnos jó néhány, korábban (Enya-)DVD ki nem adott klip hiányzik, mint például a May It Be, vagy az I Want Tomorrow, vagy a How Can I Keep From Singing? A klipek mellett van egy dokumentumfilmszerűség Enyáról, Nickyről és Romáról, valamint a Carribean Blue és az Only Time videók "Így készült"-je.

ZENE -KEDVELŐKNEK CSODÁLATOS KARÁCSONYI AJÁNDÉK!

A CD+DVD KIadás dallistája:

CD

  1. Trains and Winter Rains
  2. My My Time Flies
  3. Stars and Midnight Blue
  4. Amarantine
  5. Sumiregusa
  6. The River Sings
  7. If I Could Be Where You Are
  8. Wild Child
  9. Only Time
  10. Drifting
  11. Flora's Secret
  12. Fallen Embers
  13. One By One
  14. Pax Deorum
  15. Athair ar Neamh
  16. Anywhere Is
  17. Orinoco Flow
  18. Watermark
  19. Boadicea
  20. May It Be
  21. Caribbean Blue
  22. Aniron

DVD

  1. Orinoco Flow
  2. Caribbean Blue
  3. Only Time
  4. The Celts
  5. Amarantine
  6. Trains And Winter Rains
  7. Evening Falls
  8. Anywhere Is
  9. It's In The Rain
  10. Wild Child
  11. Only If
  12. Storms In Africa
  13. On My Way Home

Szólj hozzá!

Címkék: zene enya the very best of enya amarantine and winter came a day without rain paint the sky with stars

A bejegyzés trackback címe:

https://balbal.blog.hu/api/trackback/id/tr151544092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása